Nu har vi julledigt några veckor. Lägg din beställning för leverans till 5 januari.

2024-05-31

Ögonöppnande enkelhet

Hej! Jag heter Thomas Skoglund och är nybliven ambassadör och skribent för Kraftköket. Jag tillhör släktet som gemene man slentrianklassar som ”den där typen” som älskar att pressa såväl sina fysiska- som psykiska gränser och lever i kompressionsplagg.

Ögonöppnande enkelhet

Att få till Mealprep är inte en lek

Stressiga sista minuten-middagar, höftade macroupplägg och lättillgängliga (tillika förkastliga) kostalternativ. Låter det bekant?Under mina 16 år som personlig tränare har jag skrivit mängder av kostscheman till mina klienter, elit som motionär. Och visst, några har följts till punkt och pricka. Men att majoriteten av alla kaloriuträkningar landat i närmsta pappersåtervinningen känns mer som en vedertagen sanning, snarare än vild gissning.

Missförstå mig rätt, kosthållningen utgör fundamentet för såväl vårt välmående- som surt förvärvade träningsresultat. Men, detta till trots, verkar många brottas med energikällorna vi tankar våra kroppar med. Varför?

Tidspress, är livet

Mina personliga snedsteg stavas nio gånger av tio ”tidsnöd”. Visst, jag vill vara personen som viger söndagarna åt att meal prep:a kommande vecka till perfektion – men sen kommer den där lilla detaljen vi kallar ”livet” in i bilden. Egna träningspass, jourhavande barnlogistik, krävande arbetsuppgifter, utmattande storhandlingar – ja, ni fattar. Det som såg så teoretiskt enkelt ut blev plötsligt lika svårt som att ta sig igenom Dostojevskijs ”Brott och straff” från pärm till pärm.

Thomas Skoglund kraftköket blogg. Mat som känns handplockad

Handplockat, som ett restaurangkök

MEN, prisa skyarna.
Kraftköket gav mig privilegiet att lägga en testbeställning, och trots att åren gjort mig gravt yrkesskadad och svårimponerad kan jag plötsligt inte sluta rabbla superlativ. Menyerna kändes handplockade från ett gediget restaurangkök, processen att klicka hem maten var barnsligt enkel och det bästa av allt – dygnet gavs plötsligt fler timmar till sysslorna jag verkligen brinner för.

Jag blev mätt på riktigt, och det är så gott!

Under min testvecka visste jag inte bara ”vad” jag stoppade i mig, jag blev (för första gången, bör tilläggas) dessutom mätt av portionerna som levererats. En känsla undertecknad sällan upplever vid restaurangbesök och hämtmat. Så, bortsett från att såväl maträtterna- som mellanmålen smakade himmelskt, kände jag redan under veckans andra dag att jag orkade pressa mig hårdare under träningspassen och gavs jämnare humör under hela dagen. Allt utan toppar och dalar.

Thomas Skoglund kraftköket blogg. Mat som känns handplockad

Text skriven av: Thomas Skoglund, Journalist och personlig tränare